IPARD 8. Başvuru Çağrı ilanı

• 26.12.2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gönderilen yazıda;

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 8. Başvuru Çağrı ilanı’na çıkmış bulunduğu,  8. Başvuru Çağrı ilanı kapsamında “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbirinden makine-ekipman, hizmet ve görünürlük alımlarına ilişkin başvurular kabul edileceği bildirilmiştir.

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbirinde toplam destek bütçesi 50.000.000 Avro‘olduğu.  Yatırımcılara sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’olduğu,

Bu destek “Kamu Katkısı” olarak adlandırılmakta olup program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacağı,

Söz konusu tedbir kapsamında desteklenecek sektörler:

103-1 Süt ve Süt ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

103-2 Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

103-3 Kanadı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

103-4 Su Ürünlerinin işlenmesi ve Pazarlanması

103-5 Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

8. Başvuru Çağrı ilanı’na başvurular 02.01.2020 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacağı, Online Proje Başvuru Sistemi 28.01.2020 tarihi saat 21:00’de kapatılacaktır. Başvuruların TKDK Koordinatörlüklerine son teslim tarihi 31.01.2020, saat 18:00 olduğu bildirilmekte olup, konuyu bilgi ve değerlendirmenize sunarız.