• Bulancak booked.net
    +28°C

Haberler & Duyurular

Tehlikeli Madde Taşımacılığı / ADR

  • 09.11.2018
  • Bulancak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gönderilen 06.11.2018 tarih ve 0512/16470 sayılı yazıda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TSE arasında 06.03.2016 tarihinde imzalanan protokol gereğince, Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınmasına ilişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında inceleme ve belgelendirme işlemlerinin Enstitülerince gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

 

Yazıda ayrıca, ADR'ye göre patlayıcı madde (Sınıf 1) olarak sınıflandırılan madde taşımacılığında kullanılan EXII/EXIII tipi araçlarda, ADR Uygunluk Belgesi ve ilgili diğer belgeler, levha vb.nin yanı sıra Koruyucu Bölme, Ayırma Paneli veya Muhafaza Kutusu Onay Raporu bulundurulmasının zorunlu olduğu vurgulanmaktadır. Bu kapsamda hazırlanan TSE K 560 Belgelendirme Kriteri yeniden gözden geçirilmiş olup uygulama tarihi 15.11.2018 olarak belirlenmiştir.

 

Söz konusu yazıya https://www.tobb.org.tr/TIRveATAKarnesi/Sayfalar/ADR.php internet adresinde "DUYURULAR" bölümünde "TSE K 560 Belgelendirme Kriteri Duyurusu" başlığı üzerinden ulaşılabilmektedir.

 

Üyelerimize duyurulur.

Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Sekreterliği